Veszteségből feltámadva

Az élet természetes velejárója a halál. De gyermekként meghalni, sokan úgy gondoljuk, nem természetes. Ma már tudom, sokkal több szülő temeti el gyermekét, mint azt legmerészebb álmainkban gondolnánk. Velem is megtörtént. A veszteség okozta fájdalom a pokol legmélyebb bugyraiba taszítja az embert, és ebből a perspektívából bizony úgy tűnhet, nincs remény a túlélésre.

A „Veszteségből feltámadva” című eseménnyel, egy olyan egész napos rendezvényre hívunk benneteket, ahol a délelőtt folyamán érintettek mesélnek majd veszteségük történetéről, felépülésük folyamatáról, megküzdési technikáikról, a fájdalomból kinőtt csodákról. Mert bármennyire elképzelhetetlen, a legnagyobb bánattal a szívünkben is, - bár hosszú, gyötrelmes út bejártával a hátunk mögött -, de van remény egy új, boldog életre.
A délutáni pódiumbeszélgetésen a témában jártas szakemberekkel beszélgetünk - orvos, lelkész, pszichológus, művészetterapeuta, író -, a gyermekveszteségről, a gyászról és annak feldolgozásáról, és a lehetséges pozitív megküzdési technikákról.

Az eseményre szeretettel várjuk az érintetti kört és hozzátartozóikat, ugyanakkor azokat a szakembereket is, akik munkájuk során találkoznak veszteséggel sújtott emberekkel, akik segítik a gyászfeldolgozás folyamatát.

Erről a témáról nehéz beszélni, kérdezni. Hozzányúlni csak finoman, szelíden érdemes. De van, létezik és fáj nagyon, s ha nem beszélünk róla, nem lesz könnyebb sem az érintetteknek, sem környezetüknek.

 

 

 

Ízelítő a programból:

Az esemény háziasszonya: Vágó Piros rádiós műsorvezető

A délelőtt folyamán elmondja történetét:

Dr.Csókay András: idegsebész, agykutató, érintett édesapa
Pusztaházi Ili: addiktológiai konzultáns, érintett édesanya
Farkas Éva: szociális munkás, szociálpolitikus, érintett édesanya

A délutáni pódiumbeszélgetésen közreműködést vállal:

Révész Renáta: a Tábitha ház pszichológusa, gyásztanácsadó, terapeuta
Péterfy-Novák Éva: Az Egyasszony c. könyv írója
Dr. Benyó Gábor: – orvosigazgató, gyermekgyógyász, onkológus, hematológus szakorvos, palliativ orvos, transzplantációs orvos, a Tábitha ház orvosa
Ferber Eszter: művészetterapeuta

Kovács Margó: lelkész

Domján Gábor: Agykontrolloktató

Gyere és tarts velünk, kérdezz és mesélj bátran!

A részvétel ingyenes!

Amennyiben részvételi szándékod komoly, azt az alábbi linken található regisztrációs felület kitöltésével jelezheted számunkra!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelCvOFZTaKYCZzw7oH85mv-PxiAhf348u3VW3vhBUQ5T4ZFg/viewform?c=0&w=1