Szolgáltatások

Bemutatkozás

Farkas ÉvaFarkas Éva vagyok. Végzettségemet tekintve szociálpolitikus, business és life coach. Diplomám megszerzése óta a segítő szakmában, kiemelten az idősellátás területén dolgozom.

A coachképzés, amin részt vettem nem csupán új végzettséggel gazdagított, hanem a coach módszertan és eszköztár megismerésével is, amelynél kevés hatékonyabb módszerrel találkoztam az elmúlt időben.

A coaching nem terápia, nem múltbeli traumákkal foglalkozik. A tudás ott van mindenkiben, a coaching alkalmakon kísérőd leszek, aktív figyelemmel veszlek körbe. Kísérőd leszek utadon, az úton ahol mozgósítjuk a benned szunnyadó meglévő erőforrásokat, készséget és képességeket, hogy vágyott célodat elérhesd, vagy egy esetleges elakadás ne lehessen gátja fejlődésednek.

Szolgáltatások /A szolgáltatások térítés ellenében vehetők igénybe/:

  • Tanácsadás/tájékoztatás
  • Coaching

Tanácsadás/tájékoztatás idősellátás kapcsán felmerülő kérdéskörben

Bármily szomorú mégis vitathatatlan tény, hogy az idő előre haladtával mindenki életében bekövetkezhet fizikai és/vagy mentális állapotváltozás, amikor részben vagy teljes mértékben önellátásra képtelenné válunk. Ebben az esetben sem az érintett fél s nem ritkán a hozzátartozók sem ismerik a segítségnyújtás lehetőségeit, nehézkes az eligazodás a szociális ellátórendszer sűrű útvesztőjében.

Az idős korban esetlegesen bekövetkező fizikai és/vagy mentális állapotromlás esetén, támogató beszélgetés keretében nyújtok tájékoztatást az igénybe vehető szolgáltatások köréről illetve az igénybevétel módjáról s közösen jutunk el a minden érintett számára legmegfelelőbb s elfogadhatóbb megoldás megtalálásához.

Coaching:

Témák, amelyek kapcsán különösen szívesen kísérlek:

1.- Gyászkísérés:

A megélt veszteség, bekövetkező haláleset, magánéleti válság, esetleges munkahelyvesztés, veszteségélményként jelenik meg, mely életünk minden területére kihat, s e megrendült lelkiállapotban megküzdési stratégiánk meginog, eredményességünk hétköznapi életünk és munkánk során csökkenhet. A gyászkísérés folyamata a coaching eszköztárára támaszkodva a kompetenciahatárok megtartásával, meglévő erőforrásaink felébresztésével és megtartásával történik.

2.- Változás és válságkezelés:

Mindig minden átalakul, mozgásban vagyunk folyton, életünk minden területén megtörténik a változás.

- életközépi válság: e kényes fordulópont szinte egyikünk életében sem múlik zajtalanul, életünk talán első megrendítő fordulópontja amikor szembesülni kényszerülünk az idő múlásával. Élethelyzetünk átalakulhat, státuszunkban, szerepeinkben változás következhet be, van olyan, hogy újra kell komponálnunk helyzetünket de fordíthatjuk ezt közösen pozitívba.

- öregedés: az idő nem múlik nyomtalanul, fizikai és lelki folyamatainkra is hatással lehet. Veszteségként élhetjük meg fiatalságunkat, az egészségünkbe beállt változást amely lelkiállapotunkra s az élethez való viszonyunkra is negatívan hathat. Nem kell, hogy e változást traumaként éljük meg, kereshetünk új célokat, törekvéseket, hiszen számtalan kiaknázatlan készség és képesség rejtőzik bennünk s a nyakunkba szakadt szabad időt fordíthatjuk ezeknek az erőforrásoknak a kihasználására.

Töretlenül hiszek abban, hogy lehet szépen öregedni s lehet boldog az idős kor, döntés kérdése de kell tenni érte.

3.- Nőiség, nőiesség és önbizalom

- önelfogadás és magabiztosság: az önmagunkba vetett hit megalapozása hosszadalmas és nem ritkán gyötrelmes munka de olyan befektetés amely boldogulásunk stabil alapja. Tudni, hogy mit s mennyit érünk a világban komoly önismereti folyamat eredménye s ha felismerjük értékeinket, s szert teszünk megfelelő önreflexióra, életünk megfelelő haladási irányt vesz.

Nőiség, nőiesség: kortól független igény kihozni önmagunkból a bennünk rejtőző külső és belső szépséget. Megtalálni stílusunkat, demonstrálni egyéniségünket. A megfelelő öltözködési stílusra rátalálni izgalmas felfedező utazás, a megtalált külső stílusjegy és belső harmónia magabiztossághoz, önazonosságunk megtalálásához vezet.

4.- Sport

Hiszem, hogy mindenkinek létezik legalább egy olyan sport, amiben lehet sikeres, amit örömmel művel, karbantarthatja testét és lehet gyógyír a léleknek. Van olyan, hogy nehéz megtalálni melyik sport a miénk, s nem tudjuk hogyan vágjunk bele, s olyan is előfordul, hogy alább hagy a lelkesedés. Egyetlen kedvezőtlen döntés lehet, ha aktivitás helyett a kanapét választjuk.

Farkas Éva
szociálpolitikus, business és life coach

Tel.: 06-30-657-7183
e-mail: fevi73kukacgmail.com