Buborékgyerekek

Emlékszem, 12 évvel ezelőtt, Hanna halála után mennyire talajtalanok voltunk. Ma már el sem tudom képzelni, ugyan hogyan gondoltahattam egyetlen másodpercig is, hogy velünk sosem történhet olyasmi, amit csak a legszörnyűségesebb showműsorokban láthattam. Tisztán emlékszem arra a rémes adásra, amelyben a műhibaperes sztárügyvéd válaszolgatott és ragadta meg az alkalmat, hogy feljebb és feljebb kapaszkodjon  a népszerűség ranglétrájára, az aktuálisan érintett család borzalmán. Együttérzőn, ugyanakkor megkönnyebbülten dőltem hára: - Milyen jó, hogy ez nem velünk történt meg! Azután egy ideig a mi ügyvédünk is ez a bizonyos sztárügyvéd volt.

Megtörtént velünk is. És mikor gondolkodni képesekké váltunk, csak néhány másodpercre, tudtuk, hogy fogalmunk sincs, hogyan kell túlélni, kibírni, tovább élni. Nem voltak támogatócsoportok, gyászfeldogozó csoportok, irodalom is csak elvétve. Néhány film. Ennyi. A szorongó, pizsamás magány maradt. Egy fotel. Lenőtt haj.

Akkor rátaláltam az Angyalok szülei internetes felületre, és minden nap, minden másodpercében, mások történeteit olvastam. Megértettem, hogy van, aki még nálunk is többet vesztett. Reményt és vigaszt kaptam mások sikeres túlélésének történeteiből.

12 évvel Hanna halála után máshol tartunk a gyászban. Szétesett életünk apró darabjaiból új élet épült, Hannát egyetlen napra sem feledve, beépülve lelkünk minden szegletébe. Boldogok vagyunk, örülünk, hogy kibírtuk a halálát, hogy volt erőnk újra kezdeni, hogy élünk, hogy van életünk.

A Buborékgyerekek zárt facebook csoporttal - https://www.facebook.com/groups/361253040879549/ - egy újabb felületet szeretnénk biztosítani, ahol támogató párbeszéd alakulhat ki az érintettek számára. Nem hiánypótló, mert egyre több lehetőség, kapaszkodó van a veszteség feldolgozásra. Csupán egy lehetőség, egy másik felület. Ki tudja, talán lesznek majd olyanok, akik számára ez jelenti azt a megnyugvást, vigaszt, mint számomra évekkel ezelőtt az Angyalok szülei jelentette.

A csoporthoz csatlakozni az alapítvány honlapjáról is lehet: http://www.hannahelp.hu