Falinaptár - 2014

Naptár megnyitása

2014-ben alapítványunk Vigasz naptárt készített a gyermeküket elveszített szülők részére. Vigasztalásul. Noha tisztában vagyok azzal, milyen olcsó és reménytelen próbálkozás vigaszt nyújtani a friss fájdalommal megküzdő szülőknek, a naptár megjelentetésével mégis az volt a cél, hogy reményt nyújtsunk, hogy elhitessük, hogy megmutassam, hogy lehet boldogan élni az élet legnagyobb veszteségének megélése után is.

Kedves Sorstársam!

Ezt a kiadvány bátorító kézszorításnak szánjuk, melynek üzenete az, hogy gyermeked elvesztése bárhogy fáj, bármily reménytelennek látod életed folytatását, tudd, és hidd el, hogy tovább élni lehet és érdemes!

Talán nekem elhiszed, mert velem is megtörtént, - mire ember nem számít -, hogy meghal a gyermeke.

Bíztatlak, hogy élj minden a rendelkezésedre álló és túlélésed, gyógyulásod szolgáló eszközzel. Legyen ez bármilyen művészeti alkotás, tapasztalások által szerzett tudás, sorstársi vagy hozzátartozói közösség, használd épülésed érdekében. Vedd észre magad körül a pozitív példákat, lásd meg, hogy nem vagy egyedül a világban. Mások újra épülésükből is sokat tanulhatsz, gyógyulásuk jó példaként szolgálhat.

A Nagymáté Hanna Alapítvány létrehozásával kislányunknak, Hannának szerettünk volna emléket állítani. Első szülött gyermekünk volt, akit 9 éve veszítettük el értelmetlenül, orvosi műhiba miatt.

Talán nincs rám írva, mi történt velünk, bár kétségkívül hagyott markáns nyomokat életünkön és rajtam is. Hétköznapi Nő vagyok, Anya és Feleség, egy a többi ember között, aki örök sebhelyet hordoz szívében. Hannának nem csupán születése, de elvesztése is csodákat hozott életünkbe, amiért örökké hálás leszek.

Ezzel a kiadvánnyal célom, hogy segítsek neked is észrevenni életed csodáit, hogy segítsek neked is talpra állni és utána úgy maradni. Hogy megmutassam és elhitessem veled, hogy van élet a halál után.

Budapest, 2013. november 11.

Ölellek: Farkas Éva